LANDSSKYDNING 2019

Der har ikke – i mands minde – været bornholmsk deltagelse i den årlige landsskydning i Forsvarsbrødrene, blandt andet grundet rejsetid- og udgifter.
Men da man fra i år har indført elektronisk markering, kan man nu afvikle skydekonkurrencen ”hjemme hos sig selv”, og derfor besluttede man i skydeafdelingen, at i år skulle det være.
Derfor opstilledes to hold, så der alligevel blev en lille lokal konkurrence, og det skulle vise sig at være en rigtig god ide.
Søndag den 10. marts kl. 10.00 var brødre over hele landet klar til dysten, og på Bornholm foregik deltagelsen i skydekælderen under Aakirkebyhallerne, idet de har det krævede elektroniske markeringsanlæg.

landskyd Small

landskyd1 SmallDen drabelige lokale dyst endte således:

Nr. 1 og ”Bornholmsmester” blev OLE WESTH med 192 points.
Nr. 2 blev Søren Kofoed Jansson med 186 points og nr. 3 Frank Graversen med 184.
De øvrige resultater blev: Jens-Chr. Jensen, 182 points, Valde Dolleris 168, Kurt Jørgensen 167 og Søren Blik 158.

landskyd2 Small

landskyd3 Small

Alle skytter gav bagefter udtryk for, at det ikke var sidste gang Bornholm deltager i Landsskydningen, idet det var en positiv oplevelse at skyde på en elektronisk skydebane, hvor resultatet kunne aflæses med det samme.

Efter en hyggelig formiddag i skydekælderen under Aakirkebyhallerne, var der bestilt 2 ”håndmadder” og en øl, således at dagen resultater kunne drøftes og da formand Kurt Jørgensen af egen lomme havde sponseret et minde til dagens bedste skytte, kunne man hylde Ole West.

Formand for skydeudvalget Ebbe G. Hansen var selvskrevet som skydeleder og godt hjulpet af hans højre hånd, altid hjælpsomme Åge Vang.

 landskyd4 Small

Desværre endte ingen af de bornholmske skytter i toppen på landsplan, men da det på landsplan var en stor succes med denne form for konkurrence, bliver det helt sikkert ikke sidste gang at Bornholm melder sig på skydebanen.

Nu har vi et helt år til at træne i, så hvem ved – måske er det en bornholmer der står øverst på sejrsskammel i 2020 – DET KUNNE MÅSKE VÆRE DIG – sæsonen starter mandag den 7. oktober !!

Foto: Frank Graversen