BESØG PÅ RØNNE REDNINGSSTATON. 

Af sekretær Sven-Erik Sørensen.

De danske redningsmænd har et motto, ”hverken for ros eller løn”, og dette fik de godt 25 fremmødte forsvarsbrødre syn for, da de lørdag den 26. januar besøgte Rønne redningsstation.

Da formand Kurt Jørgensen havde holdt mandtal og budt velkommen blev vi delt op i 2 hold, som på fortrinlig vis fik en rundvisning og en detaljeret gennemgang af redningsstationens materiel og opgaver.

Det var spændende at høre, blandt andet om de mange hestekræfter der ligger gemt i de 3 redningsfartøjer som stationen har til rådighed, ligesom det elektroniske udstyr, herunder de moderne SINE-radioer som indgår i stationens kommunikation med de øvrige myndigheder under en redningsaktion.

Der er meget grej og materiel at holde styr på, men i den nybyggede station på Rønne havn hersker der en imponerende pinlig orden og renlighed overalt, særligt når man bliver klar over, at stationen kun har én fastansat og derudover alene er bemandet med frivillige.

Efter 1 1/2 times tid og en hel del spørgsmål undervejs, takkede Kurt for en interessant rundvisning, hvorefter vi fortrak til broderstuen på Bellmansvej, dels for at fordøje formiddagens mange indtryk, dels for at nyde ”en sildemad” i hinandens selskab.

Det vellykkede besøg på Rønne Redningsstation var første firmabesøg i 2019, og bestyrelsen besluttede efter den herlige formiddag, at dette skulle følges op af flere i løbet af året, så vi også kan samles ud over de traditionelle mandage til skydning i kælderen på Østre skole og onsdage til dart i broderstuen.